2014. május 7., szerda

5 önbizalom növelő tipp

Még régen írtam egy bejegyzést "Önbizalom egyenlő szépség?" címmel, és azóta is nagyon foglalkoztat ez a téma, mert az ott leírtakat tényleg komolyan gondolom. Mindennél fontosabb, hogy egy nőnek legyen önbizalma, különben lehet bármilyen csinos és szép, szinte kijelenthetjük, hogy bukik minden. Ezért is szeretnék ennyire változtatni. Az egy év alatt úgy érzem, hogy jutottam valamire a nulláról. Tudom, hogy még bőven van mit fejlődnöm, de ez nem megy egyik napról a másikra.
Ez pedig nem egy világot megváltó poszt lesz, csak szeretnék leírni 5 tippet, amivel bárki egész egyszerűen növelheti az önbizalmát. Nyilván fejben dől el minden, de vannak olyan apróságok, amik jót tesznek a lelkünknek, még ha észre sem vesszük.
I. SPORT
A sportolás kívül-belül megszépít. Korábban én sem hittem el, de amióta rendszeresen elkezdtem már sokkal jobban éreztem magam. A sportolás boldogsághormonokat termel, az pedig csak hab a tortán, hogy az alakod is formálódik tőle. Manapság már rengeteg mozgásforma közül lehet választani, ezért senkinek nem kötelező olyannal nyúznia magát, amit nem szeret, csak azért, hogy jobban érezze magát a bőrében. Én is rendszeresen futok és erősítek itthon, de a kosárlabda az igazi szerelmem, úgyhogy amikor csak tehetem kosarazom. :)

II. PARFÜM
Én mindig is úgy gondoltam, hogy egy jó parfüm mindennél többet ér. Nekem hatalmas önbizalmat tud adni, ha érzem, hogy milyen jó illatom van, épp ezért minden reggel használok parfümöt, és mindig van egy a táskámban. Nagyon fontos, hogy csak olyan illatot használj, ami tényleg tetszik, hiszen erről fog megismerni mindenki, a saját személyiségedet fogod az adott illattal tükrözni!
Szerintem a teljesen hozzád illő parfüm megtalálása is épp olyan nehéz, mint a tökéletes farmeré. Ha utóbbit még nem is, de előbbit nekem már sikerült: több mint három éve a Calvin Klein Beauty a kedvencem, teljesen magaménak érzem. Persze mellette több parfümöt is használok, de az örök kedvenc akkor is a Calvin Klein marad, egyszerűen el nem tudnék képzelni kellemesebb illatot egy nőnek.

III. CSINOS FEHÉRNEMŰ
Napközben senki nem látja a ruha alatt, mégis bátran kijelenthetem, hogy igencsak önbizalom növelő tud lenni. A fehérneműkről már írtam korábban egy bejegyzést ITT, ezért most nem is részletezném ezt tovább.

IV. IGÉNYESSÉG
Pedikűr, manikűr, friss hajkorona, hidratált bőr. Ezek alapvető dolgok, mégis így együtt már fél sikert jelentenek, és ha mindet kipipálhatjuk, akkor már mindjárt könnyebben fognak menni a napjaink.

V. MAGASSARKÚ
Optikailag nyújtja és karcsúsítja a lábakat, szép tartást ad és a magasságunkon is dob pár centit. Kell ennél több? Számomra már az is egy nagy önbizalomlöket, hogy tudom, ha magassarkú van rajtam ez a három pozitívum mind életbe lép, de ezek a csodás cipők egyébként is nagyot dobnak az önbizalmon, még ha észre sem vesszük.
Nyilván ez csak akkor működik, ha elég biztosnak érezzük magunkat magassarkúban, és olyan szabadon tudunk járni benne, mintha csak tornacipőben szaladgálnánk. Anno nem hittem volna, hogy valaha is ilyet fogok kijelenteni, de ma már sokkal jobban szeretek magassarkúban lenni, és sokszor észre sem veszem, hogy abban vagyok annyira megszoktam.


Ti milyen apró tippeket írnátok még hozzá a listához?

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó bejegyzés lett :) Végigolvastam a régebbi cikkedet is , és nagyon megragadt bennem :) Noha nem világmegváltó bejegyzés akart lenni , nálam mégis megvolt a Páli-fordulat :) Száz százalékig egyetértek azzal az 5 ponttal amit mondtál. Nekem most lett befestve a hajam vörösre ,d e azóta szinte csak vigyorgok , nekem ez adott nagy önbizalmat. :)
    Nagyon jó és hasznos bejegyzés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett! :)
      Igen, sokszor az is nagyon jót tud tenni, ha kicsit merészebben változtatunk a külsőnkön. Egy új frizura például pont ilyen. :)

      Törlés
  2. Nekem is tetszett, és örülök a tippeknek, amiket megosztottál. :) Én is hasonló átváltozáson szeretnék átesni, mint amit le is írtál a régebbi bejegyzésedben. Dettó ugyanez vagyok. Hihetetlenül pesszimista, de most elhatároztam magam, hogy teszek ellene. Nagy erőt adtál hozzá! :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó ezt olvasni! :) Sok sikert neked is! :)

      Törlés
  3. Igaz minden szava... :)
    az "Önbizalom egyenlő szépség?" posztodat olvasva nagyon elgondolkodtam, de sok helyen magamra ismertem. Én is ugyanígy vagyok, nem az önbizalmamról vagyok híres, holott tudom, hogy nincs velem semmi probléma, sőt.. mégis valahogy ez a tudat nem hat ki az életemre, és ettől nem leszek 'pozitívabb'.
    Amit pedig a nagynénédről írtál, az brutális, de igaz. Az ember mindaddig nem tudja értékelni a dolgokat, amég el nem veszíti azokat. Nekem volt párszor olyan álmom, hogy valamim megsérült, megégett az arcom, és szörnyen néztem ki, amikor pedig felébredtem, olyan szinten öröm volt bennem, hogy te jó ég, nem esett baja az arcomnak, és milyen kár lett volna érte, hiszen öröm magamra nézni.. :) na, szeretnék erre a szintre jutni minden nap, remélem egyszer így lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is volt már hasonló álmom, és felébredve azért én is elgondolkoztam...
      Ha teszel érte egy kicsit, akkor mindenképp! :)

      Törlés

Minden vélemény számít!