2014. március 23., vasárnap

Smink nélkül / Without makeup

Néhány blogom már láttam ezt a kezdeményezést, és végül én is beadtam a derekam, a bejegyzésben majd ki is fejtem bővebben, hogy miért. Íme, itt az én arcom is teljesen smink nélkül.

Nagyon elszomorít, hogy a napjainkban már rengeteg gyönyörű lány vált a smink rabjává, azaz utcára se lépnek teljesen natúr arccal, mert szégyenlik, pedig nincs is mit. Ha az alakunkat nem is (mivel azon lehet változtatni), de az arcunkat nagyon is el kell fogadni! Én is rajta vagyok az ügyön, mert azzal, ha utálok tükörbe nézni csakis magamnak ártok.
Én mindig arra gondolok, hogy még ha nem is mondható szépnek az arcom, de elfogadom, azzal is csak az önbizalmam fog nőni, ami jót tesz majd a kisugárzásomnak, így pedig jobb lesz az összkép.
Azt hiszem az első lépést már megtettem, mert egyre inkább kezdem elfogadni a karikás szemeim, amit mindig is nagyon utáltam. Örököltem, és bármennyire is szeretnék, nem tudok mit csinálni velük. 
A második lépéshez pedig ezzel a két képpel jutottam el. Majdnem egy évig győzködtem magam, hogy kirakjak két smink nélküli képet a blogomra. Nekem ez nagy dolog, még akkor is, ha a hétköznapokon legtöbbször csak a korrektor és szempillaspirál kombót használom.
Mindenkinek van valami hibája, amin nem tud változtatni, de ez így van rendjén. A tökéletesség egy hazugság, és a divat világában is egyre inkább kezdenek rájönni, hogy a nem hétköznapi, sokak által csúnyának titulált modellek/ruhadarabok sokkal érdekesebbek és különlegesebbek. Az emberek megjegyzik ezeket. Mindenkinek úgy kéne néznie a saját szépséghibáját, mint egy különleges adottság.  Az évek alatt pedig már rájöttem, hogy minden nő a maga szépséghibájával szép, legyen az a bizonyos hiba bármi, nem számít.


Ti mit gondoltok erről a témáról? Mennyire ragaszkodtok a sminketekhez?

13 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Ez valóban hatalmas lépés és tett a mai külsőségek uralta világban. Szerintem sok lány példaképévé váltál. Én 1 évvel ezelőttig (most 18 vagyok) nem sminkeltem egyáltalán, csak esküvőre vagy színházba. Még korrektort is ritkán használtam és ma se sminkelem magam túl, sőt! Fontos, hogy az ember önmaga legyen, egy arc a tömegből kitűnve, ne egy tömeg arc eltűnve, beolvadva. :) Nem mellesleg nagyon szép vagy! A karikáid meg egész kicsik, ne szégyelld őket! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon jól esett most ez a komment! :)))

      Törlés
  2. Annyira jó, hogy bevállaltad, főleg, mivel nagyon szép vagy! :) Természetesen a smink sokat dob rajtunk, én is estem már túlzásokba, hogy a sarki közértbe sem mentem le szempillaspirál és korrektor nélkül...De már túltettem magam ezen a hülyeségen, bár azért suliba is feldobok egy minimál sminket, akkor sem érzem rosszul magam, ha smink nélkül megyek az utcára! :) (Pont ma reggel tettem egy nagy bevásárlást smink nélkül, mégis két pasi is annyira rám mosolygott! :D Bár lehet pont a smink hiánya miatt :D ) De mindenkinek szeretnie kell önmagát! És te egy nagy lépést tettél az elfogadás felé! :) A második képen egy kis mosoly annyit dob a képen! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) nagyon jó, ha túl tetted magad ezen önerőből, mert sokan képtelen rá, ha már hozzászoktak
      Igen, mindig mondják, hogy mosolyogjak többet, de nekem valamiért az első kép elfogadhatóbbnak tűnik. :D

      Törlés
  3. nagyon szép vagy smink nélkül, úgyhogy igazán nincs miért szégyenkezned, nem is kellett volna ezzel eddig várni :)

    VálaszTörlés
  4. nem értem ,h te miért aggódtál a smink nélküli fotók miatt amikor szinte tökéletesen festesz így is! :) De ez nem csökkenti az erőfeszítés érdemét, én teljes mértékben a természetesség pártján vagyok és nálam is kivágja a biztosítékot mikor 11-12 éves lányok talpig sminkben mászkálnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát azért az elég erős túlzás, de köszönöm, jól esik azért :))) igen, én nem is értem, hogy a szüleik hogy engedik ezt meg. én13 éves koromban használhattam először szempillaspirált... :D

      Törlés
  5. Az én arcom így lassan 25 évesen fakulgat, ezért már egyre többször használok alapozót :D De kb. 22 éves koromig csak akkor festettem ki magam, amikor mentünk valahova szórakozni. A te korodban smink nélkül a legszebb az ember -ahogy természetesen te is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, idővel azért nagyot tud dobni az önbizalmunkon egy alapozó. De azért 25 évesen is még elég szép arca van az embernek, és ahogy a képedet elnézem meg ne mondtam volna, hogy 25 vagy. :) Köszönöm neked is. :)

      Törlés
  6. Igaz ez egy régebbi bejegyzés, de úgy érzem muszáj hozzászólnom! Még csak 16 éves vagyok, ami miatt dúlnak bennem a hormonok így elég pattanásos vagyok. Nagyon nehéz kezelésbe vennem az arcomat, e miatt korrektor nélkül nem szeretek kimenni a házból, de nem igazán vagyok oda azért, ha túlzásokba esem sminkterén. Úgy érzem azzal csak segítek az arcomnak, ha kevesebbet sminkelem, mintsem ártok vele. Volt egy időszak, amikor nagyon sok alapozót és korrektort vittem fel az arcomra, az nagyon tönkre tette. De amióta kevesebbet sminkelek kezd helyre állni az arcom. Igaz barátnőm mindig megjegyzi, hogy sminkelhetném magam, de ezek után úgy érzem nincs rá szükségem :) Ahogy neked sincs rá szükséged! Bárcsak ennyire lenne 'karikás' a szemem :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy hozzászóltál, ha régebbi bejegyzéshez érkezik komment azt is látom! :)
      Igen, a smink hosszú távon tényleg nem megoldás a problémás bőrre. Tényleg semmi szükség rá! :)

      Törlés

Minden vélemény számít!