2017. február 27., hétfő

10 tipp a pattanások ellen

Sosem volt problémás az arcbőröm, de néha hajlamos kipirosodásra, szárazságra és olykor pár apróbb pattanás is megjelenik a homlokomon vagy az államon, úgyhogy azt hiszem abszolút kombináltnak mondható a bőrtípusom. Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem 10 hasznos tippet a pattanások ellen, amik nekem is beváltak, úgyhogy ha érdekel, akkor kattints tovább a teljes posztért!

1. Megfelelő arcápolás, arctisztítás
Ezzel nyilván most senkinek nem mondok újat, de nem lett volna teljes és kellően alapos nélküle ez a lista. Mindenképp érdemes minél természetesebb irányba elmozdulni arcápolás terén (is), ezt tapasztalatból mondom. Nagyon sok nagyszerű, természetes és cruelty-free magyar kozmetikai márka van már, csak hogy párat említsek: Pom Pom, Lima, Eszterkrém, Manna, Olivia Natural, Phi Kozmetikumok, Coconutoil Cosmetics, Sheila és a Perla Skincare. Mindegyiknek belinkeltem a hivatalos oldalát, úgyhogy lehet válogatni, de ha ezek valamiért mégsem tetszenének, akkor IDE kattintva találjátok az állatkísérlet-mentes márkák listáját.

2. Ne fogdosd az arcod!
Ez persze néha elkerülhetetlen, de nagyon fontos, hogy koszos kézzel ne piszkáljuk az arcunkat, hiszen rengeteg szennyeződés kerülhet az arcbőrünkre, ráadásul így annak olajtermelését is fokozzuk, ez pedig tökéletes receptje a pattanásoknak.

3. Étkezz helyesen!
Közhelyes, de nagy igazság, hogy az vagy, amit megeszel. A vegán életmódra váltás nekem gyönyörűen kitisztította az arcomat, bár azelőtt sem volt vele semmi extrém probléma.
Az olajos ételek, a tejtermékek (és minden amiben állati eredetű tej van), az  alkohol és persze mindenféle egészségtelen komfort és gyorsétel sem tesz jót a bőrnek. Az olajos magvak nagyon egészségesek, de azért nem árt vigyázni velük, mértékkel fogyasszuk! :)

4. Párnahuzat
A párnahuzatot ajánlott gyakrabban cserélni, mint a takarót és a lepedőt, mivel az arcod egész éjjel azon pihen.

5. Mobiltelefon
Ugyanaz a helyzet, mint a párnával, csak a mobiltelefon ezerszer koszosabb, mivel egész nap nálunk van, nyomkodjuk. Nem árt néha letakarítani, és nem csak a pattanások elkerülése érdekében. (Napközben koszos kézzel nyomkodjuk, aztán az arcunkhoz érünk, illetve telefonálás közben is az arcunkhoz ér.)

6. Törülköző
Az arcodra mindig használj egy külön kis törülközőt, az előbbi két pont után gondolom ezt nem kell tovább ragoznom. :)

7. Teafaolaj, fokhagyma, citrom
A három természetes csodaszer a pattanások ellen. 100%-os tisztaságú teafaolajat csepegtess egy vattára vagy fültisztító pálcikára és dörzsöld meg vele a problémás területet. Félbevágott fokhagymával vagy citrommal ugyanezt megcsinálhatod, csak azok felviteléhez nem kell vattapamacsot vagy bármi egyebet használnod.

8. Ne nyomkodd!
Nem szeretném részletezni, tényleg csak rosszabbítja a helyzetet.

9. Stressz
Vicces lenne most azt mondani, hogy ne stresszelj, nyilván ez nem ilyen egyszerű, de azért fontos tudni, hogy a stresszes életmód mint minden másra, erre is kihat.

10. Smink
Az én korosztályom tipikusan mindig ebbe a hibába esik bele. A problémát inkább elfedni, mintsem megoldani próbálják. Több ezer, sőt, akár több tízezer forintokat is képesek költeni alapozókra, korrektorokra, hogy elfedjék a pattanásokat, de kozmetikusra vagy egy minőségibb arcápolóra már sajnálják a pénzt. Sosem fogom megérteni... (Most itt nem arra gondolok, akinek valamilyen betegség miatt van tele pattanásokkal az arca, és már nem tud mit kitalálni.)
Egyébként ezt csak mellékesen jegyeztem meg, ennek az utolsó pontnak az lenne a fő mondanivalója, hogy a pattanásoknak nagyon nem tesz jót se a korrektor, se az alapozó. Tudom, nehéz megállni, de (szintén saját tapasztalatból mondom) sokkal jobban járunk vele, ha megvárjuk, míg elmúlik, vagy legalább látványosan halványodik a pattanás, különben csak rontunk a helyzeten.


Nektek van valamilyen bevált tippetek, ami itt nem hangzott el? :)

FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | LOOKBOOK

4 megjegyzés:

  1. Gondolom, az sem valami jó, ha a macskánk annyira örül nekünk, hogy mindig megnyalja az arcunk... Sajnos annyira imádom, hogy mindig ezzel üdvözöl, hogy nem tudom megtiltani neki :D viccet félretéve, sok hasznos dolgot írtál, nem mindegyiket ismertem, szóval arctisztítók terén mindenképp jobban szét fogok nézni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, hát a cicapuszinak én sem tudnék ellenállni, abszolút megérné! :D Örülök, hogy találtál a bejegyzésben számodra új dolgokat is! :)

      Törlés
  2. Hasznos és tanulságos cikk volt, köszönöm!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!