2017. január 4., szerda

TESZT - Essence Superfine szemhéjtus és Catrice Denim Divine paletta

A Catrice és az Essence két olcsó és szuper cruelty-free márka, mindkettőt imádom, főleg az előbbit. December utolsó előtti napján még gyorsan beszaladtam a Rossmannba, hogy vegyek egy fekete szemhéjtust, mert kifogytam belőle, és az Essence Superfine darabra esett a választásom, nagyon szimpatikus volt az üzletben. A Denim Divine paletta pedig le volt árazva, és egyébként csak itthon tudtam meg, hogy ez bizony egy limitált nyári kollekcióhoz tartozik. Ennek tudatában elkezdtem sürgetni magam a poszt megírásával, elég sok volt még belőle, amikor én vettem, hátha ti is lecsaphattok egyre. Érdemes, mert egyszerűen csodálatos ez a paletta, én ritkán szoktam sminktermékeket ennyire isteníteni, de ez valami gyönyörű! Ha kíváncsiak vagytok a terméktesztekre, akkor kattintsatok tovább a teljes bejegyzésért!



CATRICE DENIM DIVINE SZEMHÉJPÚDER PALETTA
Először a palettával szeretném kezdeni, mert teljesen szerelmes vagyok belé.
Nem vagyok egy rose gold rajongó, de ez a csomagolás még szerintem is egész jól néz ki és tökéletesen zár, bár ujjlenyomat-és "maszatgyűjtő", mivel tükrös.


A színek, uhh! Az üzletben ugye az akciós részlegről zsákmányoltam ezt a palettát, ezért ott nem volt kitéve teszter, és nem nyúlkáltam bele minden eladó sminktermékbe, mert nem vagyok egy paraszt, ezért csak itthon tudtam swatchokat csinálni, és bevallom eléggé féltem, hogy csalódni fogok, de ahogy a képek is bizonyítják; nem így lett.
A világos highlighter szín maga a tökély, pont az ilyen fehér, apró csillámos, visszafogott árnyalatokkal szeretek kiemelni.
A második egy nude árnyalat, ami alapnak nagyszerű, a hétköznapokon mindig ilyenekkel dolgozom.
A rózsaszín a legpigmentáltabb a palettában, nagyon élénk, vibráló színe van egy kis gyöngyházfénnyel.
Mellette egy meleg, enyhén metálfényű (ez a swatchon látszik jól) barna szín található, ami szintén nagyon jól pigmentált, imádom az ilyen földszíneket.
Az utolsó két szín pedig a matt barna és fekete, ezek azért egy picit lehetnének pigmentáltabbak, de azért szerintem nincs okom panaszra.


A textúrájuk selymes, még a csillámosabb színek sem peregnek és mindegyik könnyen eldolgozható, napközben sem másznak el a helyükről.



Összességében mindenkinek azt ajánlom, hogy rohamozza meg a Rossmannt, hátha még akad pár darab leárazva, én 1500 ft-ért vettem, úgyhogy nagyon jó vétel volt. Teljesen meg vagyok elégedve ezzel a palettával, elég aprócska, ezért utazáshoz is tökéletes, főleg amiért egy komplett szemsminket lehet készíteni ezzel a hat csodaszép színnel.


A swatchok szemhéjpúder alapozó nélkül készültek.

ESSENCE SUPERFINE SZEMHÉJTUS
Én szemhéjtusokkal valahogy mindig megszívom, sosem sikerült még olyat találnom, amivel 100%-osan meg lennék elégedve, úgyhogy szerintem elég sok szemhéjtus tesztet fogtok még látni a blogon a jövőben.
Az Essence szerintem alapvetően egy nagyon kedvelhető és olcsó márka, viszont én sokszor azért nem veszek meg tőlük valamilyen terméket, mert egyszerűen utálom, ha valaminek a csomagolása túl van díszítve, az Essence pedig kifejezetten szereti a tinidizájnt. Nagyon örültem, hogy ennél a szemhéjtusnál ízléses kereteken belül maradtak, ez a holografikus felirat még kifejezetten tetszik is.
Mikor hazaértem utánaolvastam, hogy milyen véleményeket kapott ez a termék, és csalódottan láttam a vegyes tapasztalatokat, viszont nagy örömömre nekem egy negatívumban sem volt részem. Tökéletes és vékony tusvonalat tudok vele húzni, tartós, nem kenődik el (Szilveszter este volt tesztelve, extra kihívás :D), és szép fekete. Az igaz, hogy még csak nem olyan régóta használom, de valamiért a jövőre nézve is pozitív előérzetem van vele kapcsolatban, mindenesetre majd mindenképp update-elem ezt a bejegyzést, ha 180 fokos fordulatot venne a dolog. Igazából 950 Ft, ennyi pénzért szerintem mindenkitől kaphat egy esélyt, én eddig tényleg nagyon szeretem.

 


2 megjegyzés:

  1. Az Essence tusaival nincs jó tapasztalatom, eddig mindegyik iszonyú hamar kifakult. A Catrice tusokat szeretem, de most az utolsó két filces tusom Maybelline és L'Oréal volt. Mindegyikkel meg voltam elégedve. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát majd meglátjuk ezzel mi lesz, igazából lehet, hogy rá kéne vennem magam a gél állagú tusokra, de nekem azok olyan macerásnak tűnnek, egyszer vettem is egyet, de nem tetszett.
      A Catrice tusokat akkor majd mindenképp kipróbálom, már legutóbb is szemeztem velük. :) A Maybelline és a L'Oréal sajnos tesztel állatokon, úgyhogy az nálam kiesik. :(

      Törlés

Minden vélemény számít!