2017. november 20., hétfő

OUTFIT - Getting Colder

El sem hiszem, hogy végre találtam egy olyan téli, meleg kabátot, aminek az anyagösszetételében semmilyen állati eredetű nem található, jól néz ki és még árban is megengedhető. Nagyon elkeserített, hogy a téli kabátok és kiegészítők nagy része abszolút nem állatbarát... Sok téli csizma igazi bőrből készült és ráadásként még valamilyen állati eredetű anyaggal is bélelt, a szövetkabátok, sálak, sapkák és kesztyűk nagy része minimum 2-3% gyapjút tartalmaz (mégis minek?), a "pufi" kabátok pedig gyakran tollal béleltek.
Ezektől függetlenül nem szabad elkeseredni, mert mint látjátok ezeket nem lehetetlen kikerülni, egy délután alatt találtam magamnak nagyon jó meleg csizmát és kabátot is (hozzáfűzném, hogy ráadásul szuper áron), és még a lelkiismeretem is tiszta maradt a vásárlás végére. Teljesen irracionális dolog a 21. században állati eredetű anyagokat használni öltözködés terén, de ebbe inkább most nem mennék bele mélyebben, majd egy külön bejegyzésben. Már régóta tervezek cikket írni erről, tippekkel, tanácsokkal, hiszen ha már egyszer egy cruelty-free fashion és beauty blog írását tűztem ki célul, akkor ne csak egy vegán beauty guide legyen (a CF listát ITT éritek el), hanem valami hasonló fashion oldalról is.
I cannot believe that I finally found a warm winter coat which was not made of animal materials. I became so disappointed after seeing that most of the winter coats and accessories are not animal friendly... A lot of boots are made of real leather and moreover they are often padded with some animal material, most of the coats, gloves, hats and scarves are made of minimum 2-3% of wool (for what?), and the puffy coats are usually padded with feather.
But there is no reason to worry! As you can see it is not impossible to avoid these, I just needed one afternoon to get a vegan winter coat and boots on an affordable price. It is absolutely irratioanl to use animal materials in the 21th century, but I do not want to go deeper in this theme right now, I am planning to write a whole article about this.


Coat: Stradivarius / T-shirt: Zara / Jeans: Bershka / Socks: Ebay / Boots: HumanicFotók: Exkluzive3 megjegyzés:

Minden vélemény számít!