2015. szeptember 27., vasárnap

Magyar tervezők nyomában - Celeni

Még a szilveszterkor írt posztomban említettem, hogy az idei évben két új rovattal is készülök nektek, hát íme, itt az első!
A magyar tervezőket már nem csak itthon, de külföldön is egyre inkább elismerik, viszont ennek ellenére úgy gondolom, hogy még mindig nem eléggé; megannyi tervező vár még felfedezésre! A blog által egy szélesebb, divatra érzékeny réteget tudok elérni, ezért egy kicsit feladatomnak is érzem, hogy minél több tehetséges tervezőt és kreatív márkát ismertessek meg veletek. A másik dolog, ami motivált a rovat elindítására pedig a végtelen érdeklődésem volt.
Miből fog állni egy ilyen bejegyzés? Fotókból, amiket az adott márka showroom-jában készítek, illetve a jelenlegi, friss kollekció lookbook-jából is esetleg beillesztek pár képet. Ezen kívül még egy ismertetőből, amiben a legfontosabb és legérdekesebb dolgokat írom le a márkáról/tervezőről, valamint egy mini interjúból.
Nagyon nagy lelkesedéssel vágok bele ebbe az új rovatba, úgyhogy remélem nektek is tetszeni fog, és figyelemmel követitek majd. :)

Az első ilyen bejegyzésben Cselényi Eszter Celeni márkáját mutatom be.
A teljes bejegyzésért kattints tovább!


A Celeni 2010-ben indult, a nevében pedig a család tisztelete rejlik: Eszter édesapja mindig is szeretett volna egy fiút, de csak lányai születtek, ezért a Cselényi név nem tudott továbbszállni, így kapta a márka a Celeni nevet.

A Celeni már egyre több helyen elérhető (beleértve Bécset és Milánót is), én az Aulich utcai showroomba látogattam el. Egy rendkívül hangulatos kis helyre értem, ahol a mosolygós és közvetlen Eszter egyből kedvesen fogadott. Először az új Vadkacsa kollekciót vettem szemügyre, ami élőben még jobban magával ragadja az embert. Egy ruhadarabot nem csak látni kell, hanem tapintani is, ami a Celenire különösen igaz, hiszen nagyon szép és minőségi anyagokkal dolgozik. A mustársárga és a sötétkék kombinációja az egyik legjobb választás őszre, és ezt Eszter is tudja.. :) Kiválogattam a kedvenceim a Vaskacsa kollekcióból, ezeket láthatjátok most. (A teljes kollekciót ITT tekintheted meg.)


Eszter esküvői ruhákat is tervez, viszont csak Magyarországon.

MINI INTERJÚ

Mitől különleges a Celeni?
A legtöbb márka a 36-os méretnél megragad, nálunk viszont a teltebb nők is mosollyal az arcukon távoznak, hiszen itt teljesen egyénre szabjuk és változtatjuk át a ruhákat. A Celeni többször is megkapta már, hogy a kollekciókban semmi új nincs, de nekünk nem célunk az innováció, annál is inkább a hagyományok megőrzése, és hogy a ruhadarabjaink akár 10 év múlva is megállják helyüket és hordhatóak legyenek.

Milyen egy igazi Celeni nő? Kiknek tervezel?
A 30-as korosztályt célozzuk meg, a Celeni nő pedig mindenképp egy olvasott, értelmiségi nő, aki kedveli a művészetet, ismeri a festményeket, akit érdekel az utazás és szeret olvasni.

Miből merítesz inspirációt?
Egyrészt az aktuális trendből, anyagokból és színekből, másrészt pedig fontos számomra, hogy a márkán valamilyen módon mindig visszaköszönjön a magyarság, de mégis megállja a helyét világszerte. Tökéletes példa erre a jelenlegi Vadkacsa kollekció, ez a madár ugyanis nálunk is megtalálható, az öltözékben viszont az angolos férfi viselete is megjelenik.

Mi a legfőbb álmod? Milyennek látod a Celeni jövőjét?
Legfőbb álmom, hogy a nőket boldoggá tegyem, jól nézzenek ki, illetve, hogy segítséget nyújtsak azoknak, akik nem tudják, hogy mit mivel és hogyan viseljenek. A ruhadarabok gyártása itthon történik, és nagyon szeretném, ha ez a jövőben is így maradna.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Minden vélemény számít!