2015. április 12., vasárnap

DIÉTÁS FINOMSÁG I. - Diós kakaós szívecskék

Nagyon sokan kértétek, hogy írjak recepteket a blogra egészséges ételekről, de sajnos ez eléggé elhúzódott, most viszont örömmel jelentem be, hogy létrehoztam az 'Életmód' rovatot! :) Fönt már ezt is megtaláljátok a többi közt, és szép lassan gyarapítani fogom a posztok számát ebben a témában is. Biztosan emlékeztek, hogy még tavaly írtam egy bejegyzést az életmódváltásról, amiben összefoglaltam nagyjából mindent, amit tudni kell erről. Azóta nagyon sok minden történt, és kicsit alakítottam is pár dolgon, mondhatni még egészségesebben és még hatékonyabban csinálom, szóval a közeljövőben egy újabb hasonló posztra számíthattok.
Az első süti, amit megosztok veletek, az egy isteni, diós kakaós finomság, ami természetesen glutén-, cukor- és laktózmentes. Munkahelyre vagy suliba tökéletes tízórai, de bármikor csökkenhetjük vele az édesség utáni vágyunkat. Büszke vagyok erre a sütire, mert saját recept, ráadásul nagyon egyszerű és gyors az elkészítése, érdemes kipróbálni.
A receptért kattintsatok tovább!

HOZZÁVALÓK (7 db szívecskéhez)
- 4 evőkanál dióreszelék
- 2 tojás
- 1 evőkanál útifű maghéj (elhagyható)
- 1 evőkanál zsírszegény cukrozatlan kakaópor
- 1 dl víz
- 2 evőkanál kókuszliszt (vagy mandulaliszt)
- pár nagyobb darab diószem
- ízlés szerint stevia (vagy valamilyen édesítőszer, pl xilit)

ELKÉSZÍTÉS
A két tojást felverjük, majd az összes hozzávalót egyszerűen összekeverjük. A végére egy lágy masszát kell kapjunk, amikből aztán szívecskéket tudunk formálni. Sütőben 200 °C fokon kb 20 percig sütjük.





A hozzávalók egy részét (mint pl kókuszliszt, útifű maghéj) bio boltokban keressétek!


4 megjegyzés:

  1. Én kipróbáltam ebéd után a receptet, de kókuszliszt hiányában teljes kiőrlésű lisztet használtam. Nem lettek valami csinosak, kicsit ducik szegénykék, de amúgy tényleg nagyon finomra sikerültek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, de jó! Nagyon örülök, hogy már ki is próbáltad, annak meg még jobban, hogy ízlik is. :)

      Törlés

Minden vélemény számít!