2014. június 15., vasárnap

Élménybeszámoló - Varsó

Rég jelentkeztem már új bejegyzéssel, mert Varsóban töltöttem egy teljes hetet, most viszont visszatértem, és egy élménybeszámolót hoztam nektek rengeteg képpel. Ha kíváncsi vagy a rövid beszámolómra, és a további képekre, akkor kattints tovább!

12 óra fárasztó vonatozás után érkeztünk meg Varsóba, ahol ködös, esős idő fogadott minket a hét első felében, ami még inkább depresszív hangulatot kölcsönzött az amúgy is szürke városnak.
 Cserediák programnak köszönhetően jutottam ki, ami egy több szempontból is hasznos és élvezetes dolog, kivéve, ha egy bunkó családhoz kerülsz. A leggazdagabb családot kaptam, tényleg nem hittem a szememnek, amikor megláttam a házukat. 5 autó, 1 hajó, 3 quad, 3 jet ski, szóval valahogy ezekhez mérten képzeljétek el a házat. Az a vicces az egészben, hogy minden barátnőm azt mesélte, hogy milyen kedvesek velük, milyen finom lengyel ételeket kóstoltak, én meg a hét nap alatt egyszer nem kaptam főtt ételt. Nem voltak nagy elvárásaim, de amikor ő nálunk volt tényleg mindent megkapott, konkrétan körbe lett ugrálva, és azért az elég gáz, hogy konkrétan egy kedves szavuk nem volt hozzám. Na mindegy, nem szeretném ezt tovább részletezni, csak annyira dühít még mindig ez a dolog, hogy muszáj volt valamennyire kiírnom magamból.
Ettől eltekintve nagyon jól éreztem magam, Varsó egy gyönyörű város, bár többször biztosan nem mennék vissza. Rengeteg mindent megnéztünk, nagyon sűrű volt a program. Én bárhova is utazom, mindig a városnézés a kedvencem, most se volt ez másképp: 640 képet készítettem, minden létező hülyeséget lefotóztam. Sokkal tisztább város egyébként, mint Budapest, viszont szürkébb is, szinte sehol nincsenek színek, (kivéve a "régi várost") egyedül a rengeteg eszméletlen jó streetart az, ami díszíti a várost. A felhőkarcolók tetszettek talán a legjobban, mert korábban még sosem láttam ilyet. Vettem egy szoknyát, egy táskát és egy karkötőt is, de azt inkább majd outfit bejegyzés formájában mutatom meg nektek még a héten.
Összességében nagyon örülök, hogy volt lehetőségem kijutni Varsóba, ha tehetitek, akkor mindenképp látogassatok el egyszer ti is. :)






















So close.









Barátnőmnek minden képbe bele kellett ugrania.. :D


Stadion.

A leghangulatosabb hely Varsóban: a Visztula partja.




Képtelenség volt normális képet csinálnunk magunkról, szóval már mi se vettük komolyan.





Az utolsó napon csak sütögetés és chill.

Super Mario ♥









10 megjegyzés:

  1. Nagyon szép hely*-* Szuper képeket készítettél!:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon hangulatos, igaz, nem az a tipikus magyar turista uticél :D Egyébként a képek nézegetése elején az volt bennem, hogy az első képhez annyira nem illenek a felhőkarcolók. Élőben megvolt ez a kontraszt, vagy jól elvegyítették? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát valóban valamennyire kitűntek a környezetből, és kicsit furának éreztem az összképet, de ettől függetlenül nekem nagyon tetszettek. :)

      Törlés
  3. Hangulatos képek :) Hát...igen, hiába a pénz, ha emberség meg nuku :( :S Ez a szégyen! Nem az ha valaki szerény körülmények között él! De hát ezt órákig lehetne ragozni sajnos :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Igen, én is így gondolom... Annyira igaz, hogy akinek nincs semmije, az még azt a picit is odaadná, aki meg el van eresztve mindennel, az meg mindent sajnál a másiktól.

      Törlés
  4. Sajnálom,hogy ilyen családhoz kerültél... :( Én amikor Olaszországba mentem hasonló program keretében,első nap a család hozzám se szólt.Egyszerűen amikor megérkeztem az állomásra,berakták a csomagom a kocsiba,és mentünk.Fél órán keresztül,néma csendben.Én persze a nyolcadikos fejemmel eléggé megrémültem (ismerősök nélkül,egyedül voltam),így csak vártam,hogy legalább a lány mondjon valamit.Estefele oldódott a hangulat,teletömték a pocakom fincsi olasz tésztákkal,Marioztunk párat,így a hét szépen eltelt. :) Kiderült,hogy teljesen normálisak,csak ők is meg voltak szeppenve.Azóta is beszélek velük a Facebookon,és az anyuka akkor is és most is a lányaként kezel.Szerencsére ők rendesek voltak. :) Ez volt a legjobb nyaralásom. :)
    Drukkolok,hogy te is eljuthass egy hasonlóra,mint amilyenen én voltam!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tavaly normandiai diákcserén voltam, és ott imádtam a családot, szóval nekem is volt már részem ilyenben! :)

      Törlés
  5. Nagyon szép, én is nemrég voltam itt :) Krakkó is gyönyörű

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krakkóban még nem jártam, de oda is szeretnék majd egyszer elutazni. :)

      Törlés

Minden vélemény számít!