2014. január 16., csütörtök

Kivillanó testrészek és erkölcs

Ismét  van egy téma, amiről már elég sok gondolat összegyűlt a fejemben, ezért muszáj kiírnom magamból. Marc Jacobs egy isten, de miután megláttam ezt az idézetet tőle, még inkább annak tartom, mert úgy érzem szívemből szólt.
A teljes bejegyzésért kattints tovább!


Igazából elgondolkoztam azon, hogy manapság már mennyi mindent megengednek maguknak a lányok öltözködés terén, és arra jutottam, hogy ezzel teljesen elvesztik a büszkeségüket. Talán nem is érzik, de én úgy gondolom, hogy apró lépésekként fog elveszni a kisugárzásuk és mellékesen már kevés újat fognak tudni mutatni. Ez főleg a fiatalabb korosztályra vonatkozik, akik kis naivan azt hiszik, ezzel bármivel is előrébb jutnak, vagy kitűnnek a tömegből. Felszínesen esetleg.
Megint véletlenül sem magamat akarom fényezni, de én mindig is arra törekedtem, hogy amennyire csak lehet megtartsam a "büszkeségem", mert egy nő igenis legyen büszke. Sosem értettem azokat, akik nap mint nap aprócska szoknyákba, mélyen kivágott felsővel és push-up melltartóval lépnek utcára. Nyilván mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mit vesz fel, de az én szememben ez nem nő.
Persze nem azt akarom ezzel mondani, hogy minden nap pulcsiban és farmerban takargassuk magunkat, de mindennek meg van a maga határa, és ha ezen a határon belül maradunk, akkor az még mind szép és jó.
Nem igazán tudom megfogalmazni, hogy pontosan mire gondolok, mert egy kisebb zűr van most a fejemben ezzel a témával kapcsolatban, de szerintem szomorú látni, ahogy ezáltal elvész egy nő vonzereje és erkölcsössége.
Részben egyébként a média is hibás mindezért, de szerintem mindenkinek inkább magában kell keresnie a hibát. Ne essetek csapdába a média által mutatott hamis kép miatt, mert semmivel nem fog előrébb vinni titeket.

Nem kell megmutatni mindent ahhoz, hogy valaki szexi legyen, ez nem a mellekről, a kivillanó combokról és társairól  szól. Persze van ennek egy olyan izgalmas oldala is, de nem hiszem, hogy azt utcára kéne vinni.

Azt pedig most is kihangsúlyoznám, - még mielőtt bármi probléma lenne ebből - hogy nekem ezzel a bejegyzéssel nem az volt a célom, hogy bárkit is megbántsak, vagy kioktassak, egyszerűen csak a véleményem írtam le.


Kérdés/kérés: ask.fm
Most pedig kíváncsi lennék a TI véleményetekre is!

4 megjegyzés:

  1. Amen!! Sok lány van a gimiben,akiknek lépcsőzésnél épp,hogy ki nem látszik a kistangájuk...Aztán meg ki vannak akadva,hogy a leghosszabb kapcsolatuk egy hetes...

    VálaszTörlés
  2. Sajnos én is egyre többször látom, hogy a lányok kivetkőznek magukból - nem csak testben, hanem észben is...A buszok, amikkel dolgozni járok, úgymond iskolás járatok, ezeken nap mint nap hallom ezeknek a fiataloknak a gondjait, mert hangosan tárgyalják a 14-15-16 éves lányok a buszon az ivós, bulizós hétvégéiket, a tragikus pasiügyeiket, ami megjegyzem szinte hétről hétre más fiút takar. Nem tudom ezzel a kivetkőzéssel ki mit akar elérni, de az biztos, hogy így egyetlen férfi (mit férfi, fiú) szemében sem lesznek megbecsülendő személyek :( Úgy gondolom az, hogy a fiatalok világszemlélete a szüleiktől is függ, itt nem csak a média a hibás (persze a szerepe nem elhanyagolható...sajnos), egy értelmes szülő képes megzabolázni a gyerekét, értelmesen el tudja neki mondani, hogy kislányom, miért ne öltözz így, miért fontos, hogy "tiszta" legyél egy fiú szemében...Ezért gondolom, hogy ez összetett probléma, mert sok mindentől és mindenkitől függ, hogy egy ember milyen lesz, hogy milyen az önértékelése, hogy úgy érzi neki mutogatnia kell a testét és buta dolgokat kell tennie azért, hogy észrevegyék...Én soha nem játszottam meg magam, nem voltam menő lány, mégis megtalált a szerelem, 18 éves koromban, ez idén 9 éve lesz. Hiszem, hogy egyszer minden lány rá fog jönni arra, hogy nem kell " nagy nőnek" lennie ahhoz, hogy egy valakinek kitűnjön a tömegből és azzal a valakivel igazán boldog önmaga legyen :)

    VálaszTörlés
  3. Én is hasonlóan vélekedem. Persze az ha valaki felvesz egy miniszoknyát, vagy mély dekoltázsú pólót, az nem baj, amíg nem egyszerre. Az én arany szabályom, hogyha fent valamennyit ( jó ízlés határán belül) mutatsz, akkor lent szolid farmer vagy takarósabb szoknya/cicanadrág (bár annak nem nagyon vagyok a híve). Fordítva is ez igaz. Szerintem ez fontos a teljes egyensúly megtartásához. "Ha mindent kiteszel, akkor nem különbözöl ránézésre egy olyan nőtől, akit esetleg elítélsz." - ezt egy barátnőm mondta nekem és szerintem nagy igazság. Kell tudni mi a kacér és mi a közönséges. Keskeny a határ, de annál nagyobb jelentőségű. A push-up melltartó pedig csalás, mert szegény pasiknak egy áll képet mutat az ilyen, ami később, ha lekerül, hatalmas csalódást is okozhat a vágyakozó férfi számára.
    Nekem ez a véleményem. Örülök, hogy végre mást is találok hasonló szemlélettel. Utálom, amikor az előttem ülő molett csaj kilógó tangája virít a szemembe, de gondolom ismerős az eset ;) (lehetne csont sovány is, itt most nagyon nem az a lényeg!!!)

    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hozzátenném még, hogy a barátom frissítette be az oldalt és olvasta el a cikket elsőnek. Ő mutatta meg nekem azzal a szöveggel, hogy : "Na ezért választottalak én téged 20 másik csaj helyett!" Hozzáteszem, hogy kis szürke egérként a suli ász pasiját és orvosira készülök okoskáját csíptem meg, mint egy tündérmesében... :))) Gyakran kérdem, hogy miért engem választott és most végre kaptam is választ :) Hihi ^^ Hozzátenném még, hogy már a 3. közös évünket rójuk le együtt, szóval ez jó és tartós recept. Aki pedig ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy mindenét kipakolja, annak ajánlom, hogy csípjen meg egy pasit szolidan és az forró hangulatokban garantáltan megteheti! ;) Ja és mellesleg most vagyok 17, ő pedig 19.

      Törlés

Minden vélemény számít!