2013. augusztus 30., péntek

2013 őszi-téli divat

Az időjárás napról napra egyre ősziesebb, hamarosan a levelek is sárgulni kezdenek, és pár nap múlva már hivatalosan is a következő évszakba lépünk. Bizonyára már sok ilyen bejegyzést láttatok, és már a csapból is ez folyik, de úgy gondoltam ez az én blogomról sem hiányozhat, szóval jöjjenek most az idei ősz/tél slágerei.

PUNK
Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 2013-as őszi-téli divat erre épül. A legjobb példa erre Saint Laurent őszi-téli kollekciója, ami talán a kedvencem is az összes közül, érdemes végignézi az egész show-t. Lyukacsos harisnyák, szőrmék, kockás minták, bőr, laza ingek, hangsúlyos gallérok, csatok, bakancsok és persze az örök fekete minden mennyiségben. Hihetetlenül örülök, hogy újra virágzik a punk stílus, mert imádom, és van történelme, akárcsak a hippi vonalnak! Mindkét stílus anno érzelmekből épült fel, ezért is olyan dinamikusak, és halhatatlanok.


FORRÓ PIROS
Kétség kívül az egyik legkihívóbb színről van szó, de akinek egy vörös kabát, vagy ruha túl sok, az nyugodtan játszadozhat a kiegészítőkkel; egy piros magassarkú is csodákra képes.


HÓTÜNDÉR
A tervezőket idén igencsak megihlette a havas táj szépsége, hiszen rengeteg kollekciónál megfigyelhetők a talpig fehér öltözékek. A szín tisztasága kicsit sem unalmas; sokféleképpen lehet vele játszani, akár az anyagát, a mintáját, vagy éppen a párosítását vesszük figyelembe. Valentin Yudashkin például egy hófehér jeges birodalmat varázsolt a kifutóra párizsi divatbemutatóján.


METÁLFÉNY
A szikrázó metál színek már nem csak a manikűr, hanem az öltözködés terén is utat vágtak maguknak. Ha nem is egy ruhadarabot, de egy ilyen kiegészítőt mindenképp érdemes beszerezni az idei szezonra.


SZŐRME
A műszőrmék már tavaly is próbáltak visszajönni a divatba, több kevesebb sikerrel, idén viszont biztosan több helyen is összefuthatunk majd velük, néhány inditex üzletben már válogathatunk is közülük. Saint Laurent őszi-téli kollekciójában például a leopárdmintás szőrmétől egészen a pasztell liláig, mindenfélét találhatunk. Én is tervezek majd beszerezni egy egyszerű sötétbarna darabot, mert bakanccsal és magassarkúval is nagyon vagány tud lenni, és nyugodtan viselhetjük a hétköznapokon is, nem lesz senki tőle Macklemore.


MÉHKIRÁLYNŐ
Kicsit szokatlan, hogy a hideg napokon ilyen vidám színbe öltözzünk, de miért is ne? Legyen az mustársárga, élénk vagy pasztell árnyalatú, ez a szín most mindenhogy jöhet. (Kivéve nekem, mert nincs szín, amit jobban utálnék a sárgánál, de ez már az én problémám.)


Bármilyen divattal, vagy más témával kapcsolatos kérdést itt feltehettek: ask.fm
Szeretnétek egy bejegyzést a 2013-as őszi-téli sminktrendekről is? Ha igen, akkor mindenképp jelezzétek! :)

1 megjegyzés:

  1. A pirosnak és punk stílusnak örülök a leginkább, majd meglátjuk, mit tudok belőlük a saját ruhatáramba befogadni :-)

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!