2012. október 18., csütörtök

Szemhéjpúder TESZT: Max Factor trio (Coco Crazy), L'oréal Color Infaillible (Hourglass Beige)

Ezt a két szemhéjpúdert a Glamour napos kuponokkal szereztem be, és róluk olvashattok most ebben a bejegyzésben. Ha kíváncsi vagy a véleményemre és a swatch-okra, akkor kattints a 'Tovább' linkre.

L'oréal Color Infaillible - Hourglass Beige (002)
Először is ezzel a termékkel kezdenék. Az ára 2.000 Ft, amiért 3.5 grammot kapunk. A csomagolása szerintem nagyon szép, nincs telecímkézve, öröm ránézni. Az üveg teljesen jól záródik.
Mint már korábban említettem; imádom a pezsgőszínű szemhéjpúdereket, és ez egy gyönyörű bézses árnyalatú darab. Tele van apró csillámokkal, és már-már kicsit ezüstösnek is hat, de felvitelkor megmarad a bézs színe. Maga a szemhéjpúder alap nélkül is nagyon pigmentált. Az egyetlen negatívum, amit talán tudnék mondani, az az, hogy felvitelkor egy nagyon kicsit poroz, de ezen könnyen segíthetünk, ha sminkelés előtt lealapozzuk a szemhéjunkat. A termék 24 órás tartósságot ígér, de erről nem tudok nyilatkozni, mivel ennyi ideig nem viselek sminket, viszont a nap végére is szépen a helyén maradt. A pornak furcsa illata van, de ez teljesen mindegy, mert a felvitel után már úgysem érződik.
Összegzés: én mindenképp azt mondanám, hogy ez a szemhéjpúder megéri az árát, (50%-os kuponnal meg pláne) még ha kicsit sokalljuk is, mert jól pigmentált, és nagyon szép selyemfényű bézs árnyalatot kapunk, melynek a csomagolásával, és a tartósságával sincs baj. Jelenleg ez a kedvenc szemhéjpúderem, és szeretnék majd többet is beszerezni ebből a termékcsaládból. (A sötétbarna például még nagyon tetszett.)


A szemhéjfesték felett lévő műanyag fedő is nagyon hasznos, mert nem poroz a festék mindenfele.



Elcsíptem egy kis őszi napsütést is.

Swatch alap nélkül

Max Factor trio szemhéjpúder - Coco Crazy (01)
Szinte mindig földszíneket használok sminkeléshez, ezért ez a hármas szemhéjpúder nagyon hasznos lehet azok számára, akik szintén ezeket az árnyalatokat kedvelik leginkább, de egy hétköznapi sminkhez is tökéletes. Az ára 1.700 Ft, a csomagolása jól zár, lecsukáskor kattan egyet. A terméken eredetileg rajta volt 2 címke is, ami nagyon jó, mert így biztos, hogy más előtte nem nyúlkálhatott bele az üzletben, viszont (!!!) levétel után ragad a matrica helye, és az egyiket le sem tudtam szedni rendesen. (A képen nem látszik, mert direkt nem úgy fotóztam az igényes képek érdekében.)
A szemhéjpúder 3 természetes, kissé selyemfényű színből áll, melyek közül a highlighter-nek jutott a legtöbb hely, amit én nem is bánok, sőt. A pigmentáltságukkal alap nélkül sincs gond, viszont a jobb szélső árnyalat szinte teljesen használhatatlan. Nem tudom, hogy ez a dm-ben nekem hogy nem tűnt fel, de elég megnézni a swatchokat és ott is látni (vagyis nem látni), hogy a szín nagyon gyenge. Alap színnek szoktam használni az egész mozgó szemhéjra. A szemhéjpúder különlegessége, hogy szárazon és nedvesen is lehet használni, én sminkeléshez az utóbbi módon szoktam, mert úgy sokkal pigmentáltabbak a színek. Nagyon apró csillámok is vannak benne, de tényleg annyira picik, hogy felvitelkor szinte teljesen eltűnnek. A terméknek illata nincs.
Összegzés: kár azért a jobb szélső árnyalatért, mert különben nagyon jó kis szemhéjpúder trió lenne. Így is jó, mert a másik két szín szerintem gyönyörű, főleg a highlighter, de 1.700 Ft-ért nem tudom, hogy két szín megéri-e, kinek mi. (Én mondjuk ugye 50%-os kuponnal vettem, úgy már persze egyértelműen megéri.) A csomagolásával a címkéken kívül nincs gond, a tartóssága pedig átlagos. (Reggel 7-kor festettem ki vele a szemem, és du. 2-kor hazaérve láttam, hogy csak egy nagyon picit mászott el a helyéről.)



Swatch-ok; bal oldalt szárazon, jobb oldalt nedvesen.


Nektek hogy tetszenek?

3 megjegyzés:

  1. A mono szemhéjpúder nagyon tetszik, a maxfactor annyira nem fogott meg :(

    VálaszTörlés
  2. A L'oréal nekem is nagyon tetszik, imádom az ilyen egyszerű, mégis gyönyörű színeket, feldobják a szürke hétköznapokat. :)

    VálaszTörlés
  3. A L'Oreal-ból nekem is van 2 és nagyon elégedett vagyok. Eze eddig a legjobb szemhély púderem. Gyak. tényleg egész nap fent marad úgy, ahogy felteszem, persze alapozóval. Nem olcsó, de szerintem is nagyon megéri!

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!