2017. február 6., hétfő

TESZT: Catrice Liquid Camouflage korrektor és KIKO pirosító

A KIKO Cosmetics és a Catrice a kedvenc állatkísérlet-mentes sminkmárkáim közé tartoznak, mert árban és minőségben is szuperek. Ebben a posztban egy-egy terméket fogok tőlük részletesebben bemutatni; a Catrice-nek a híres Liquid Camouflage korrektorját, illetve a KIKO-nak egy limitált kiadású duo pirosítóját.
Ha érdekel titeket a bejegyzés, akkor kattintsatok tovább!

CATRICE LIQUID CAMOUFLAGE KORREKTOR (5 ml)
Az egész úgy kezdődött, hogy vegán lettem, majd nem sokkal később átváltottam állatkísérlet-mentes termékekre is. Éveken keresztül egy MAC korrektort használtam, amit imádtam, de ők sajnos nagyon is tesztelnek állatokon, úgyhogy a továbbiakban nem kívánom a tevékenységeiket a pénzemmel támogatni. Ettől függetlenül eléggé aggódtam, amikor az elfogyott, mert én aztán tényleg hiába alszom ki magam (plusz sportolok, egészségesen étkezem, sok (és többnyire csak) vizet iszom stb), nekem akkor is borzasztóan karikásak maradnak a szemeim, nálam ez egy öröklött dolog. Gondolom nem kell kihangsúlyoznom, hogy mennyire utálom ezt, ezért egyből azon kezdtem el pánikolni, hogy mégis, hogy a fenébe fogok olyan cruelty-free korrektort találni, ami még jó is. Úgy látszik arany kezem van, mert egyből sikerült beleválasztanom egy olyanba, ami lazán megüti a MAC minőségét, ez pedig nem más, mint a Catrice Liquid Camouflage.


Szinte semmilyen extra elvárásom nem volt vele kapcsolatban egy profi MAC korrektor után, viszont meg kell, hogy mondjam; ennyire még egy sminktermék sem lepett meg. Nem hogy jól teljesített, de még jobban is megszerettem, mint az éveken keresztül használt MAC darabot, ráadásul ennek az ára 1300 ft körül van, a MAC korrektoré pedig 5000 ft körül mozog. Korrektorra soha nem sajnáltam költeni, mert tényleg mindennél jobban utálom a karikás szemeimet, nem mellesleg ezek azért sokáig elegendőek, de azért még így sem mindegy, hogy 1300 vagy 5000 forintról van szó.


Nekem a legvilágosabb szín, a 010-es Porcellain nevű passzol a bőrszínemhez a legjobban, szerencsére egyből jó árnyalatot választottam.


Az applikátorral tökéletesen fel lehet vinni a szem alá a korrektort, de akár pattanásokat és kisebb bőrhibákat is el lehet vele tüntetni. A fedése nagyszerű, nem ül be a ráncokba, matt, egyáltalán nem fénylik, nem szárít és tartós. Oh, és az illata valami csodálatos, felvitel után 1-2 óráig enyhén még lehet is érezni.

Összességében tehát bátran kijelenthetem, hogy megvan az új kedvencem, minőségben és árban is nagyszerű.

10/10


KIKO CHOCOLATE DUO PIROSÍTÓ
Pár hete Bécsben jártam, ahol van KIKO üzlet (eddig nem is tudtam róla), ott szereztem be ezt a pirosítót. Leárazott darab volt, mindössze 5€, úgyhogy nagyon jól jártam. Limitált kiadású, a honlapon sem találtam sajnos, de úgy gondoltam azért megmutatom és írok nektek róla pár sort, hátha belefuttok valahol. (Bécsben például még rengeteg volt belőle.)


A letisztult csomagolások híve vagyok, de ez a csokoládés dizájn még nekem is nagyon megtetszett, az egész olyan jól néz ki.
Két szín található benne; egy barackosabb és egy lilásabb rózsaszín, nekem az előbbi jobban tetszik, mert természetesebb, de egyébként mindig összekeverve használom a két árnyalatot.
Ahogy lentebb a swatch-on is látszik, szép pigmentált, nem az a hardcore változat, de szerintem ez pirosítónál inkább előny, mint hátrány. Legalábbis én még így is nagyon óvatosan szoktam pirosítót használni, szerintem nincs annál nevetségesebb, mikor valaki túlzásba esik a pirosítással. Nem természetes, nem szép, mindenki látja.

10/10





2 megjegyzés:

Minden vélemény számít!