2015. március 17., kedd

VÉLEMÉNY: Botanicus szappanok, krémek és arcradír

Már több mint egy hónapja történt, amikor betértem a Botanicus budapesti üzletében, ami a város szívében, a Haris köz 1. szám alatt található. Belépve egyből csodás illatok ütötték meg az orrom, aki járt már valaha Lush üzletben, az tudja, hogy miről beszélek.
Fontosnak érzem kiemelni, hogy termékeik nagy része kézzel készül, (a csomagolást is beleértve) és a lehetséges legnagyobb mértékben tartalmaznak növényi anyagokat. A hozzávalókat a csehországi 30 hektáros organikus kertjükből szerzik be.
Az üzletben volt szerencsém beszélgetni a tulajdonossal is, aki elárulta nekem, hogy a The Body Shop akarta őket egyszer felvásárolni, de akkor elveszett volna a márka fő filozófiája, ami a hagyományok és a kézművesség fontosságán alapszik.
Végül ezt a csomagot állítottuk össze nekem közösen. Nagyon örültem a megkeresésnek, mert egyre inkább érdeklődöm a natúrkozmetikumok iránt, és ez előtt még nem hallottam a Botanicusról.
Ha érdekel a véleményem a termékekről, akkor kattints tovább!


AGYAGSZAPPAN (125 g, 1.990 Ft)
Talán anyukám szoktatott rá erre, de én mindig is jobban szerettem szappannal fürdeni, mint tusfürdőkkel. Egyrészt azért, mert száraz bőrűeknek tökéletes, mivel nagyon jól hidratál (ahogy ez is), másrészt pedig azt tapasztaltam, hogy szappan használat után sokkal tartósabban megmarad a bőrömön az illat.

Mit ígér?
Hűvös agyagszappan nyugtató lyukaslevelű orbáncfű és macskagyökér kivonattal, főként problémás bőrre alkalmas.

Mi a véleményem?
Ez a szappan főként az anyaga miatt különleges. Én nem vettem észre semmilyen pozitívumot vagy negatívumot ezzel kapcsolatban, egyszerűen csak puhább az anyaga, mint az átlagos szappanoknak.
A legcsodásabb tulajdonsága ennek a szappannak az illata. Amióta használom az egész fürdő ettől illatozik, ráadásul annyira tartós, hogy néha még reggel is érzem magamon egy picit az esti fürdés után.
Kiemelkedően jól hidratál, és persze jól tisztít. Ezeken kívül fontos hozzátenni, hogy a macskagyökérnek és az orbáncfűnek pihentető, nyugtató hatása van, elősegíti az alvást.
Mindenkinek bátran ajánlom, főleg amiért az ára is teljesen rendben van!

JAPÁN TISZTÍTÓ SZEMCSÉK (200 g, 2.890 Ft)
Mit ígér?
Gyengéd arctisztító. Ezek a "szemcsék" a természet egyik leggyengédebb arcápolói, használhatjuk lemosóként és radírként is. Minden bőrtípusra alkalmazható beleértve a száraz és aknés bőrt is. Használható önmagában, vízzel összekeverve vagy belekeverve a kedvenc hidratálókrémünkbe vagy lemosónkba, hogy a hámlasztó hatásukat fokozzuk. Japánban a férfiak is használják. Egy Vigna angularis nevű növény porított magjából áll, amely szénhidrátokban nagyon gazdag. Egy kezeléshez elegendő egy vagy kettő teáskanálnyi adag.

Mi a véleményem?
Először ez a termék nekem nem tetszett, mert túl macerásnak találtam ezt a kutyulgatást, és a por is szóródott mindenfelé. Aztán második használatkor egyszerűen csak kiszórtam egy kis adagot a tenyerembe, majd zuhanyzás közben a nedves arcomra dörzsöltem, így már semmi probléma nem volt vele.
Az illata csak használat közben érezhető, és nagyon kellemes, pont olyan, mint a növények nedve.
A radírozó hatása megfelelő, nagyon gyengéden tisztít az apró szemcséinek köszönhetően. Az eredmény puha és tiszta arcbőr. Arctisztítóval összekeverve is el tudom képzelni, bár úgy még nem próbáltam.
Még egy pozitívum, hogy nagyon kevés kell belőle, a csomag pedig 200 g terméket tartalmaz, szóval abszolút megéri beszerezni. A csomagolásról ITT találtok képet.

HÁMLASZTÓ SZAPPAN (500 Ft)
Mit ígér?
Nagy mennyiségben darált zabpelyhet és fehérjében gazdag alfalfa-magokat (lucerna) tartalmazó szappan.

Mi a véleményem?
Ha elfogy a többi arctisztítóm, akkor a jövőben biztosan ennél fogok maradni, mert olcsó és ez a kis rúd is nagyon sokáig elegendő. Felfrissíti az arcot, maximálisan tisztítja és puhává teszi azt, a szappan elején lévő szemcsék pedig egy kicsit még radíroznak is. Ellenben használata után elengedhetetlen valamilyen hidratálókrémet használni, de én egyébként is minden este szoktam. Az illata is kellemes, tudjátok olyan igazi "tisztaság" illatú. :)

KÖRÖMVIRÁGOS ÁPOLÓ KRÉM (100 g, 4.990 Ft)
Mit ígér?
A körömvirág természetes illóolajokban gazdag. Ápolókrém abszolút körömvirág illóolajjal, kakaóvajjal és citrusos illóolajakkal, mely azonnali nyugtató hatást biztosít az érzékeny bőr számára.

Mi a véleményem?
A végére hagytam azt a terméket, aminél a legtöbb jótékony hatást voltam szerencsés megtapasztalni. A körömvirág már ősidők az egyik legnépszerűbb gyógynövény, főként nyugtató hatásának köszönhetően.
Mindig is ekcémás volt a kézfejem, főleg télen, és örömmel írom le, hogy ezt rendszeresen használva elmúlt. Semmilyen krém nem használt rá, még orvos által felírt sem, kivéve ezt.
A második "csoda", hogy az arcom rettentően hámlott, de pár használat után azt is szépen rendbe hozta, még apróbb száraz területek sem maradtak.
Az illatában citrusok és természetesen körömvirág érezhető.
Borsos ára ellenére mindenkinek ajánlom, aki ekcémával küzd, nagyon száraz bőrű vagy csak szimplán egy jó hidratálókrémet keres.



2 megjegyzés:

  1. very beautiful! I like your blog. we are is coupons website, example amazon, snapmade, wigs hair coupons.

    VálaszTörlés
  2. Hi Dominika,

    You promised even the T-shirt is a little small, you would write review too, what's more you got a keychain.

    May I know if you have used our product photo to make a post on your blog? Sorry I do not find it on your blog.
    Happy to see your other beautiful posts, but sadly no post for snapmade.com, which I've always been waiting for.
    Hope you can post it with the links attached again soon when you have time. Thanks!
    A Happy week!

    Sincerely,
    Judy
    2015-03-26

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!