2013. január 3., csütörtök

Stílusosan az iskolapadban II. - Tél

Az előző ilyen postnak nagy sikere volt, a top 5 legnézettebb bejegyzés közé is bekerült, és ti is írtátok, hogy alig várjátok a következőt, ezért nem is volt kérdés, hogy folytatom-e. Már javában beköszöntött a tél, és sokszor már nulla fok alá csökkent a hőmérséklet, ezért úgy gondoltam bőven ideje megírni ezt a postot is.

KABÁT/DZSEKI
Én mindig azt mondom, hogy egy jó kabátra soha ne sajnáljunk kicsit több pénzt kiadni, mert sok éven át hordani fogjuk, ezért fontos, hogy jó minőségű legyen. Elég lehangoló, ha például egy szövetkabát a 2., 3. hónap használat után már elkezd bolyhosodni...
Idén télen a parka nagy népszerűségnek örvend, főleg khaki színben, de feketében, sötétkékben és a barna árnyalataiban is megtalálhatjuk. Plusz pozitívum, hogy a télies darabok alaposan ki vannak bélelve, (amik sokszor kivehetők) ezért még fázni se nagyon fogunk benne.
A szövetkabát is egy jó választás, én magassarkúhoz mindig azt veszek fel. Az ilyen kabátokkal csak az a baj, hogy egyrészt nem túl melegek, másrészt pedig a túl egyszerűek (basics darabok) sokszor nagyon unalmasak tudnak lenni, főleg ha például egy sima farmerral és csizmával párosítjuk.
Az oversize stílus már nem csak a pulóvereknél, hanem a kabátoknál is divatos, viszont ezeket mindig párosítsuk valamilyen nőies kiegészítővel, a legjobb ha magassarkúval.
Piros színű kabátot viszonylag kevesen hordanak, ami igazából nem is baj, mert kevés összeállításhoz passzol, viszont ha ügyesek vagyunk remekül tud kinézni. A feketével való párosítását én inkább mellőzném, helyette jobb ha szürkével, kékkel vagy barnával kombináljuk.
Néhányan még ilyenkor is bevállalják a bőrdzsekit, ami szerintem még talán oké, ha nagyon rétegezünk, de én személy szerint akkor is fáznék benne.
 Kabaacutetok_zps19658070.png

PULÓVER/KARDIGÁN
Télen ezek már elengedhetetlenek, ha nem akarunk szétfagyni, és minél alaposabban rétegezel, annál jobb! Véd a hideg ellen, ráadásul most még divatos is. Az én kedvencem, az ing fölé vett pulóver, főleg ha a gallér is kilóg.
 PuloacuteverekKardigaacutenok_zps41805d32.png

FELSŐ/ING
A toppokat és trikókat ilyenkor már elrakhatjuk a szekrény mélyére, ha csak nem rétegezéshez kellenek, mert eljött a háromnegyedes és hosszú ujjú felsők ideje!
Az ingekről/blúzokról pedig még mindig ugyan az a véleményem, mint az előző bejegyzésben, és ha ezeknek a gallérjuk díszítve is van például gyönggyel, szegeccsel vagy akár flitterrel, akkor az még jobb. (Ezt egy cseppnyi kézügyességgel akár te is megoldhatod.)
 Fels1510kIngek_zpse8908186.png

NADRÁG/LEGGINGS
A fekete és kék farmerekről nem ejtenék most szót, mert alapdarabok. Ha színeset terveztek beszerezni, akkor jó választás még ősz óta mindig a burgundi, a khaki és a mustársárga, ha pedig mintásra vágytok, akkor beruházhattok egy terepmintásra, leopárdmintásra, vagy akár egy kígyómintásra is. Mindhármat sok helyen meg fogjátok most találni.
Egy jó minőségű bőr nadrágot pedig érdemes beszerezni, feketében mindenképp, de akár burgundiban is.
A cicanadrág suliba nagyon jó dolog hiszen nincs is annál kényelmesebb, viszont télen már fázni fogunk benne, de ez a probléma könnyen megoldható, ha kettőt, vagy akár hármat veszünk fel. Tudom, hogy sokatoknak már a könyökén jön ki, de kötelességemnek érzem, hogy megint leírjam: a cicanadrág NEM nadrág! Tehát könyörgöm aszimmetrikus/hosszú felsővel, vagy pulcsival hordjátok, mert senki nem kíváncsi a tangátokra.
 NadraacutegokCicanadraacutegok_zpsb3d627f6.png

CIPŐ
Mivel tél van, a legegyszerűbb, ha valamilyen csizmát vagy bakancsot veszünk fel, amiben jó esetben a lábunk se fázik, de szerintem a jól bevált tornacipő ilyenkor is működik, ha csak nem esik a hó.
Aki egy jó meleg csizmát szeretne, annak a "mamuszcsizmát" ajánlom. Tudom, hogy már unalmas, és sokan nem szeretik, de ha egyszer belebújtok többet le sem akarjátok majd venni! Ha nagyon nagy hó van kint, én mindig azt viselem, mert egyáltalán nem fázik benne a lábam, nem ázik be, és leírhatatlanul kényelmes. Csak be kell ruházni egy jó minőségűre, mert az ilyen 3-4 ezer forintosok kb 2 hét után tönkremennek, ráadásul még a bokád is kifordul benne. Én tavaly vettem egy Skechers márkájút, és még azóta is semmi baja, pedig nagyon sokat hordtam, és nem csak én. :)
A magassarkú cipőkről pedig még mindig ugyanaz az a vélemény, mint az előző bejegyzésben.
 Cip1510k_zps344e7649.png


ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

Nekem az összes közül most talán ez a kedvencem, teljesen az én stílusom. :)
 03_zpse4a6e6b4.png

Ez a szett kicsit elegánsabb a magassarkú és az ing miatt, de a kabát, a pulóver és a sapka lazább, így tökéletes az összhang, és suliba is alkalmas ez a szett.
 04_zps661fc2b9.png

Itt egy nagyszerű példa arra, hogy hogyan rétegezzünk kicsit érdekesebben.
 02-1_zps7d2c3de8.png

A barokk minta idén télen több kifutón is megfigyelhető volt, elég ha megnézzük a Dolce & Gabbana 2012-13-as téli kollekcióját, amit egyébként imádtam. Más mintával semmiképp ne párosítsuk, és a legjobb, ha feketével, burgundival, vagy esetleg barnával viseljük.
 05_zps43115665.png

Én ezt a szettet is imádom, bárcsak le tudnám tölteni a szekrényembe. :D
 01_zpsd371c106.png


Nektek melyik összeállítás tetszik a legjobban?

8 megjegyzés:

  1. jajj de imádom ezt a postot :) jókat szedtél össze:)

    VálaszTörlés
  2. nagyon nagyon jó lett:) Én a negyediket akarom!!

    VálaszTörlés
  3. Na igen,ez a tipikus: "ami mostanában menő darab" összevásárolom,és divatos vagyok. Parka,burgundy,bőr,szegecs,bakancs,wedge sneaker,khaki...soo boring,több fantáziát,ha már 'divattanácsokat' osztogatsz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én pont nem az vagyok, aki összevásárol mindent, mert éppen menő darab, és akkor hú de divatos vagyok, és még akkor se tenném ha megengedhetném magamnak, hogy mindent megvegyek. A címet meg olvasd el kérlek még 1x! Nem hiszem hogy suliba úgy kéne öltözni mintha kifutóra készülnék. És amúgy meg nem hiszem, hogy bárki is kényszerített, hogy olvasd a blogom.

      Törlés
  4. Nagyon jó lett ez a post. Nekem is az első szett a kedvencem. :) Hjajj annyi mindent szeretnék most venni, pláne ezek után.:D Új kabátra szerintem már csak jövőre ruházok be, de új csizma is kéne, a bőrnadrág is nagyon tetszik, csak valahogy magamon nem tudom elképzelni.

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!