2011. november 3., csütörtök

Haj II.

Emlékeztek még az első hajas postomra? Aki nem tudná miről van szó, az megnézheti a bejegyzést ITT. Az oldalsávba bekerült a 10 legnépszerűbb bejegyzésem közé, méghozzá a 4. helyre, ezért úgy döntöttem folytatom, mint egy postsorozatot. Minden nőnek nagyon fontos a haja. Nem mindegy milyen hosszú, színű, mennyire ápolt, mennyire dús, mennyire puha tapintású, és még sorolhatnám. Ez a hajas téma eléggé macerás, bőven van mit róla írni, ezért is döntöttem úgy, hogy elindítok egy ilyen postsorozatot, amiben tippeket, véleményeket osztok meg veletek. Az első hajas bejegyzésem (amit belinkeltem) még eléggé rendezetlen volt, de a többi hajas post már nem lesz ilyen, mert...

...minden ilyen postban lesz:
1.) 1 kép a hajamról. (Így számon tudom követni, hogy mennyit nőtt a hajam x idő alatt, és ti is láthatjátok majd ezt.)
2.) Le fogom írni a véleményem valamilyen hajápolási termékről.
3.) Mivel töredezett hajam van, ezért arra keresek "orvosságokat", mindig ki fogok próbálni 1 újat, és leírom róla a véleményem.
4.) Végül pedig az inspirációs képek. (Csak olyan képeket fogok bemásolni, amik nekem tetszenek, amilyen hajakat szívesen elfogadnék, úgyhogy pl. vöröset ne várjatok. Nagyon messze áll tőlem.)

Azért is érdekel nagyon ez a téma, mert szeretem a hajam. A magasságomon kívül ez az egyetlen dolog amit szépnek tartok magamon, és szeretek. Minden mást csúnyának tartok, és nem szeretek magamon. Szerencsére nagyon dús hajam van, de annyira, hogy amikor 1. voltam fodrásznál, akkor azt mondta a fodrász, hogy 7 éve dolgozik fodrászként, de azóta még sosem látott senkit, akinek annyira dús haja lett volna mint nekem. Azt se tudta hogyan kezdjen neki a hajamnak. :) A hajam színét is szeretem. Világosbarna, mondhatnám szőkésbarnának is, főleg nyáron, mert kiszívja a nap. Nincs olyan hónap, hogy ne kérdezné meg valaki, hogy melíroztatom-e a hajam, pedig nem. Nagyon örülök, hogy ilyen hajam van. Na mindegy, ezt még el szerettem volna mondani.

Most pedig jöjjön a bejegyzés.
---------------------------------------------------------------------------

1.)
1 mai kép a hajamról. Elég sokat nőtt, de azért még messze van a derekamtól. :)

2.)
Mit ígér?
"Haja erősen sérült, száraz? Az új Gliss Kur Ultimate Repair sampon most 3x több folyékony kreatin komplex-szel javítja még az extrém sérüléseket is a haj belsejében és külső felületén. Hajbalzsam használatával együtt a kevesebb hajtöredezésért, az ellenállóbb és fényes hajért."

Véleményem
Amit írnak róla az mind szép és jó, de vajon igaz-e? Szerencsére azt mondhatom, hogy igen. :) Ez az eddigi legjobb sampon/balzsam, amit életembe használtam. Már 1x használat után is éreztem a különbséget, utána meg pláne. A hajam puha és selymes tapintású lett tőle, a töredezett hajszálaim száma csökkent. 250 ml, az ára pedig 600 HUF ha jól emlékszem. Ó, és az illata nekem olyan vaníliás! :) Imádom!


3.)
Természetes hajpakolás töredezett hajra
Ezt a pakolást a kozmetikusom ajánlotta. Előbb leírom az elkészítését, a hozzávalókat, a tudnivalókat róla, aztán jön a véleményem.
Hozzávalók
- 2 tojás
- 3 kanál olivaolaj
Elkészítés
CSAK a tojás tojássárgáját és a 3 kanál olivaolajat keverd össze, majd kend a hajvégedre. Egy nedves törülközőbe csavard be a hajad, majd hagyd rajta 20 percig, majd bő vízzel öblítsd ki, és mosd meg.
Vélemény
Ez  pakolás nagyon hasznos volt, és a hozzávalók is könnyen beszerezhetőek, nincs vele sok macera. A hajam soha nem volt még olyan puha, sima és sosem látszott még olyan egészségesnek. Ez egyszeri használat után tapasztaltam, mi lett volna még ha többször alkalmazom?! Miért nem csináltam meg még többször ezt a pakolást? Mert elviselhetetlenül büdös. Már a kozmetikusom is figyelmeztetett, hogy nagyon büdös lesz, de nagyon hasznos is. A pakolás után bő vízzel leöblítettem a hajam, és utána meg is mostam, és miután megszáradt a hajam az után is éreztem, hogy milyen büdös. :S Hát ez nekem többször nem hiányzik.

4.)
Dyp dyed hair
Bizonyára hallottatok már erről a kifejezésről, vagy ha a kifejezésről nem is, akkor láttatok már ilyet. Most erről a hajfestésről hoztam nektek inspirációs képeket. Hát nekem nagyon tetszik! :D Olyan, mintha belelógott volna a haj vége a festékbe. Szerintem szőkével jobban néz ki. Biztos, hogy nem vállalnám be, mivel imádom a hajam színét úgy ahogy van, és soha nem festeném be, de szerintem annyira jól néz ki.
Ti bevállalnátok? Nektek hogy tetszik? :)

270081_154687567941159_113922202017696_308176_6295736_n_large

Tumblr_lspnjugyzj1qamsluo1_500_large

Tumblr_lr8jc2wqd81qbgq27o1_500_large

Dsc_0236_156728150_large

Tumblr_ltdjooho851qjvdxjo1_500_large

Tumblr_lli7dhkuze1qg9if1o1_500_large_149150904_large

Tumblrlhdaj7nnvg1qbp1iu_large

Tumblr_lp42qi0bra1qdq48so1_500_large

Tumblr_lko1thsrg11qjqmm4o1_500_large

Tumblr_lpxdjgcqvv1qmveueo1_500_large

10 megjegyzés:

  1. nice pics!
    follow each other? i'll wait your answer on my blog :)
    xx
    www.feedyourfashionmind.com

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű hajad van! :)
    Nekem egyébként nagyon tetszenek ezek az egyedi festésű hajak. Leginkább szőke-kék kombinációban. Viszont nem akarom tönkretenni a hajamat a szőkítéssel, a szőke pedig amúgy sem állna jól. Szóval nem vállalnám be.

    VálaszTörlés
  3. Nekem az tetszik, ahol a szőkéből rózsaszínbe megy át, de egyébként olyan mintha le lenne nőve, ezért nekem annyira nem jön be.
    Én is Gliss Kur-t használok, csak nem ezt a eketét, hanem a lilásat :D Én is imádom ! <3

    VálaszTörlés
  4. tartalmas és hasznos cikk, gyönyörű a hajad és a képeken levőek is *-*

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm lányok! :)
    Leonaa.: A lilát 1x már én is használtam, de az illata valamiért nem jött be. Nekem olyan volt, mint egy erős parfüm.
    Stella Elwood: "tartalmas és hasznos cikk" olyan jó érzés ezt hallani! :)

    VálaszTörlés
  6. Annyira szép a hajad :))
    Ez a deep dyed megoldás elég merész, nekem tetszik így képeken, de nemhiszem, hogy bevállalnám, ha festeném is a hajam inkább olyan színűre mint a tiéd, mindig ilyesmi hajat szerettem volna :))


    http://youth-and-fashion.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  7. De aranyos vagy, köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  8. úristen de szeretnék olyan hosszú hajat mint a tiéd : D dyp dyed hajam nekem már volt,imádtam és újra tervben van.viszont tényleg csak szőkével néz ki valahogy : /

    VálaszTörlés
  9. Jujj deszépek a képek.Nekem is annyira tedszenek , már millió képet összegyűjtöttem az ilyen tipusú hajfestésről.
    Amúgy nekem volt Gliss Kur Ultimate Repair termék családom ,de nekem valamiért nem használt.

    VálaszTörlés

Minden vélemény számít!